Ιστορικό Αρχοντικό & Boutique Hotel

ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Επισκεφτείτε το Κάστρο της Μονεμβασιάς και γυρίστε πίσω το χρόνο, σε εποχές βυζαντινές, φράγκικες και ενετικές… Περπατήστε στα λιθόστρωτα δρομάκια του, στα πέτρινα σπίτια και τις βυζαντινές εκκλησίες. Κατεβείτε να θαυμάσετε τα ψηλά του τείχη και ύστερα ανεβείτε στην Άνω Πόλη να ξαποστάσετε στην Αγία Σοφία, αγναντεύοντας το Αιγαίοπέλαγος μέχρι την άκρη του ουρανού…Κατεβαίνοντας στο κεντρικό καλντερίμι θα συναντήσετε κάθε λογής όμορφα μαγαζάκια που θα σας εντυπωσιάσουν. Θα σας προτείναμε επίσης μία επίσκεψη στο σπίτι του Μονεμβασιώτη ποιητή Γιάννη Ρίτσου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Πύλη. Ακριβώς απέναντι στη νέα πόλη της Μονεμβασιάς θα βρείτε οργανωμένη παραλία, μαγαζιά και άλλες τουριστικές υπηρεσίες (travel agency, τράπεζα, ταχυδρομείο).

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΑΛΑΝΤΩΝ – ΠΛΥΤΡΑ

Μόλις 4 χμ από το Λιοτρίβι θα συναντήσετε το όμορφο και γραφικό, μικρό χωριό Άγιο Νικόλαο. Εκεί, εκτός από τα αρκετά παλιά πέτρινα σπίτια του και τους φιλόξενους κατοίκους του στην πλατεία του χωριού, θα συναντήσετε την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες της.Συνεχίζοντας άλλα 4 χμ θα φτάσετε στα Τάλαντα. Ο αναπαλαιωμένος Νερόμυλος στο πανέμορφο και καταπράσινο φαράγγι, έχει εύκολη πρόσβαση κατεβαίνοντας από το καλντερίμι περίπου 300 – 400 μέτρα με τα πόδια, όπου κάθε Κυριακή σας περιμένει ο παλιός του μυλωνάς , ο μπάρμπα Γιάννης, που λειτουργεί το μύλο όπως παλιά και θα σας μιλήσει με περισσή χαρά για τον τρόπο που λειτουργεί ο μύλος αλλά και για τις όμορφες ιστορίες της εποχής του.Συνεχίζοντας από Δαιμονιά και περνώντας από τον ήσυχο οικισμό του Αρχάγγελου με την προσεγμένη παραλία του μέσα στον ομώνυμο κόλπο, φτάνουμε στην Πλύτρα, ένα μικρό παραλιακό χωριό ανάμεσα στις ελιές και την θάλασσα. Εδώ θα βρείτε την υπέροχη αμμώδη παραλία της Πλύτρας (οργανωμένη πλαζ) αλλά και την πόλη της Ασωπού, αρχαία βυθισμένη πολιτεία, στο ανατολικό μέρος του χωριού, όπου θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης να χάνονται κατηφορίζοντας στο βυθό της καταγάλανης θάλασσας. Από εκεί επιστρέφετε εύκολα στο Λιοτρίβι από τον δρόμο Παπαδιανίκων– Φοινικίου , 15 χμ περίπου.

ΓΕΡΑΚΑΣ – ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΖΑΡΑΚΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

Μια ακόμη όμορφη εκδρομή είναι αυτή στα ορεινά χωριά του Ζάρακα με κατάληξη στο πανέμορφο Κυπαρίσσι.Ξεκινήστε την εκδρομή σας από το λιμάνι του Γέρακα, τον μικρό οικισμό που βρίσκεται μέσα σε φυσικό λιμάνι στο οποίο εκτίνεται μια όμορφη λιμνοθάλασσα. Αν είστε λίγο τυχεροί θα δείτε και σπάνια υδρόβια πτηνά να ξεκουράζονται στην λίμνη.Κατόπιν, ανεβαίνετε τα μικρά ορεινά χωριά προς τη Ρειχιά. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το πολύ όμορφο και αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Από εκεί επίσης ξεκινά ο δρόμος για τις απόμερες παραλίες Βληχάδα και Μπαλοκέρι, παραλίες με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.Κατόπιν, οδηγώντας προς Λαμπόκαμπο, Πιστάματα, Χάρακα, ορεινά επίσης χωριά που οι κάτοικοι τους ασχολούνται με την με την κτηνοτροφία και που το καλοκαίρι συγκεντρώνουν αρκετούς επισκέπτες και εποχιακούς κατοίκους. Σε όλα τα χωριά θα βρείτε παραδοσιακούς καφενέδες αλλά και ταβέρνες.Κατεβαίνοντας μέσα από μια τολμηρή και πανέμορφη διαδρομή θα φτάσετε στο Κυπαρίσσι, πανέμορφο και πολύ καθαρό παραθαλάσσιο χωριό που αποτελείται από τρεις οικισμούς. Εκεί θα βρείτε νόστιμα θαλασσινά και τοπικά προϊόντα καθώς επίσης και μια πολύ όμορφη παραλία.Επιστρέφοντας θα επιλέξετε τον δρόμο που περνά από τους Μολάους έτσι ώστε να δείτε και αυτή την περιοχή και ιδιαίτερα να καμαρώσετε τον κάμπο με τους ελαιώνες καθώςθα κατεβαίνετε από το βουνό.

ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ - ΝΕΑΠΟΛΗ

Νότια από το Λιοτρίβι συναντούμε την περιοχή των Βοιών. Μια όμορφη και ηλιόλουστη περιοχή με φιλόξενους και χαμογελαστούς ανθρώπους αλλά και ατελείωτες καταγάλανες, αμμουδερές παραλίες.Εκ πρώτης, θα επισκεφτούμε τα Σπήλαια της Καστανιάς, 15 λεπτά βόρεια της Νεάπολης , μέσα από μια όμορφη και καταπράσινη διαδρομή, στο χωριό Καστανιά θα συναντήσετε ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια με πολλές αίθουσες σταλαγμιτών και σταλακτιτών, με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς αλλά και υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων. Η ξενάγηση διαρκεί μία ώρα και είναι σίγουρο πως θα την απολαύσετε.Ύστερα οδηγούμε στον Προφήτη Ηλία, τον μικρό οικισμό νότια του όμορφου χωριού του Αγίου Νικολάου. Εκεί κοντά θα επισκεφτούμε το Απολιθωμένο Δάσος , ένα θαύμα της φύσης που συντηρεί απολιθωμένο φοινικόδασος τριών εκατομμυρίων ετών. Απόεκεί, για του φίλους του περίπατου, ξεκινά και το μονοπάτι 7 χιλιομέτρων που οδηγεί στον Φάρο του Καβο-Μάλια και στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Επιστρέφουμε στην Νεάπολη, όπου θα σας γοητεύσει με τις ατέλειωτες καταγάλανες παραλίες της. Παραλιακά θα βρείτε και πολλά μαγαζάκια, όλων των ειδών και κυρίως φημισμένα για τους ουζομεζέδες τους. Από εκεί ξεκινά και το ferry boat για Κύθηρα με καθημερινά δρομολόγια. Η διαδρομή είναι μικρή, μόνο μία ώρα, και ίσως είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε από εδώ καινούργιες εμπειρίες.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ – ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ

Τριάντα λεπτά νότια θα φτάσουμε στην Ελαφόνησο, στο μικρό διαμάντι του Λακωνικού κόλπου με τις πανέμορφες παραλίες του και τα μοναδικά τυρκουάζ νερά του. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται με ferry boat και με καΐκια από την Πούντα με πολύ συχνά δρομολόγια και μετά από μόλις 10 λεπτά βγαίνουμε στο χωριό της Ελαφονήσου. Πολλά μαγαζάκια, κυρίως με θαλασσινά περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν, αφού το ψάρεμα είναι και το κύριο επάγγελμα νησί.Για τις παραλίες έχετε δύο επιλογές: την κοσμοπολίτικη, πασίγνωστη και πολυβραβευμένη παραλία του Σίμου που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκεπτών προκειμένου να κολυμπήσουν στα μοναδικά κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά της και την παραλία στα νησιά της Παναγίας , μια πιο ήσυχη, μικρότερη, όμορφη και πεντακάθαρη παραλία. Επίσης, μια ακόμα όμορφη παραλία θα συναντήσετε απέναντι, στηνΠούντα, ανατολικά του Πορθμείου. Εκεί θα αναζητήσετε μια ακόμη βυθισμένη αρχαία πολιτεία του Λακωνικού κόλπου, το γνωστό στους ντόπιους ως Παυλοπέτρι.

ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ – ΜΑΝΗ

Στο κέντρο του Λακωνικού κόλπου θα συναντήσετε το Γύθειο, όμορφη παραλιακή αλλά και ιστορική πόλη με ωραίο λιμάνι αλλά και πολλά ταβερνάκια και ουζερί. Αξίζει να επισκεφτείτε τον Πύργο Τζανετάκη που βρίσκεται στο νησάκι Κραναή, έμπροσθεν του Γυθείου, και αποτελεί μουσείο της Ελληνικής Επαναστάσεως, καθώς επίσης και τον Φάρο λίγο παραδίπλα.Στον δρόμο μας για τα Σπήλαια Δυρού θα περάσουμε από την Αρεόπολη, ιστορική επίσης πόλη με πέτρινα καλντερίμια και αρχοντικά πολλών εκ των πρωταγωνιστών της Επαναστάσεως του 1821. Στα Σπήλαια Δυρού θα συναντήσουμε ένα ακόμα θαύμα της φύσης, ένα μεγαλοπρεπές λιμναίο σπήλαιο με εκατοντάδες σταλαγμίτες και σταλακτίτες που θα θαυμάσετε μέσα από μια διαδρομή 45 περίπου λεπτών και που το μεγαλύτερο τμήμα της γίνεται με βάρκα. Η διαδρομή που ακολουθεί στα χωριά της Μάνης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Κάθε λίγο θα συναντάτε κι ένα μικρό χωριό (οικογενειακή συνοικία) με πέτρινους πύργους και πυργόσπιτα, εναρμονισμένα στην αρχιτεκτονική της περιοχής, μέσα σε ένα περιβάλλον που εντυπωσιάζει με την χαμηλή του βλάστηση και το σκληρό πέτρινο τοπίο του.Μεγάλες παραλίες εδώ δεν υπάρχουν, θα βρείτε όμως αρκετούς πανέμορφους κολπίσκους και λιμανάκια με αμμουδιά ή βότσαλα και κυρίως καταγάλανα, κρυστάλλινα καικαθαρά νερά. Για μεγαλύτερες παραλίες, στην επιστροφή σας, κοντά στο Γύθειο, θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία του Μαυροβουνίου αλλά και μετά το Γύθειο, προς Σκάλα, την παραλία Σελινίτσα και την παραλία Τρίνησα, επίσης οργανωμένες.